Op woensdag 16 maart 2022 waren er verkiezingen voor de gemeenteraad. Wat stemden de Stadtenaren? De voorlopige einduitslag!

Op Stad waren 1235 stemgerechtigden uitgenodigd: daarvan kwamen er 699 naar het Trefpunt om hun stem uit te brengen. Een opkomstpercentage van 57 procent: iets meer dan het landelijk gemiddelde (ruim 50 procent). Het rode stempotlood mocht ook dit keer als souvenir mee naar huis worden genomen.

Er deden 9 partijen mee aan de verkiezingen. Drie partijen scoren bovengemiddeld goed op Stad: grootste partij is de VKGO, met 139 stemmen, op de voet gevolgd door het CDA met 137  stemmen. Groep Jan Zwerus kreeg 122 stemmen.

SGP en ChristenUnie scoorden respectievelijk 77 en 63 stemmen: de VVD zit daar met 69 stemmen precies tussenin. De PvdA kreeg 51 stemmen.

Nieuwkomer in de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee is D66: op Stad werd daar 21 keer op gestemd. De andere nieuwkomer, de Partij van de Jongeren, kreeg op Stad 18 stemmen. Op geheel Flakkee haalden ze niet genoeg stemmen voor een zetel.

Blanco stemmen waren er niet: wel waren er 2 stemmen ongeldig.

Wilt u alle uitslagen zien? Op de website van de gemeente is alles terug te vinden:
https://www.goeree-overflakkee.nl/voorlopige-definitieve-einduitslag-gemeenteraadsverkiezingen-2022?origin=/einduitslag-gemeenteraadsverkiezingen-2022-bekend?origin=/voorlopige-einduitslag-gemeenteraadsverkiezingen-2022-bekend

Uitslag alle stembureaus Goeree Overflakkee
Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Geslaagde scholieren

Al sinds 2007 gaat StadsWeb elk jaar langs bij de Stadtenaren die geslaagd zijn voor de middelbare school.

De geslaagde scholieren van dit jaar kunt u hier vinden.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD