StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Onlangs ontving de organisatie van de Tulpentocht van de gemeente Goeree-Overflakkee het goede nieuws, dat de 9e editie van de Tulpentocht mag worden georganiseerd op Paaszaterdag 16 april 2022.

Wandeltocht tussen de tulpenvelden

Het betreft een zogenaamde ‘light’ versie. Na het grote succes van 2019 met ruim 2000 deelnemers uit binnen – en buitenland zal dit even wennen zijn.

Deze editie is anders dan voorgaande jaren. Gelet op de vergunning is gekozen voor twee startlocaties. De 25 km en de 17,5 km starten vanaf 8.00 en 9.00 uur vanaf AV Flakkee. Stempelposten worden (buiten) ingericht bij manege Oostmoer en Modelvliegclub SDGO. Deelnemers aan de 10 km wandelen en 27 km fietsen starten vanaf De Staver. De wandelaars starten vanaf 09.00 uur en lopen via de Bloembollenbedrijven van Wesdorp en Mastenbroek weer terug naar De Staver. De fietsers starten vanaf 13.00 uur en stempelen buiten bij camping De Grevelingen en het Streekmuseum GO.

Omdat het dit jaar een ‘doorstroomevenement’ betreft vervallen het busvervoer, de tulpenverkoop, de muzikale ondersteuning en de 40 km. Ook het aantal deelnemers is per afstand bepaald op maximaal 250. Inschrijving kan vrijdag 18 maart 2022 via de website van de Tulpentocht. Daarbij geldt vol = vol. Volg ook de Facebook-pagina voor meer informatie. De inschrijfkosten bedragen € 5 inclusief medaille en wat lekkers voor onderweg.

Als goed doel is gekozen voor Stichting Ambulancewens, een doel dat ieder van ons een warm hart toedraagt. Ondanks het feit dat niet alles mogelijk is hoopt de organisatie dat deelnemers weer kunnen genieten van het sportief bezig zijn in de prachtige Flakkeese natuur.