Het Nationaal MS Fonds is op zoek naar een collecte-coördinator in Stad aan 't Haringvliet voor de aankomende collecteweek van 27 juni t/m 2 juli 2022.

MS Fonds

Wil jij je inzetten voor meer onderzoek naar de oplossing voor en het ontstaan van de (letterlijk) zenuwslopende ziekte MS, in de toekomst en ook voor een beter leven met MS nu? Vind je het leuk om nieuwe sociale contacten te leggen terwijl je een onmisbare bijdrage levert?

Word coördinator
Als coördinator ben je onmisbaar voor de collecte. Zonder coördinator kan de collecteweek namelijk niet doorgaan. Als coördinator onderhoud je contact met de collectanten in jouw plaats, bestel- en deel je de collectematerialen uit en zorg je voor de financiële- en administratieve afhandeling van de opbrengsten. Het organiseren van de collecte doe je eventueel samen met een assistent coördinator. Het is een sociale, dynamische vrijwilligersfunctie waarmee je een groot verschil kunt maken in de strijd tegen MS. De werkzaamheden vinden plaats van midden april t/m juli.

MS is zenuwslopend
MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd. Hierdoor komen signalen van en naar de hersenen niet (goed) door, waardoor verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. In Nederland hebben 25.000 mensen MS en elk jaar komen hier zo’n 1000 mensen bij. De eerste symptomen treden meestal op tussen het 20e en 40e levensjaar. Dat maakt MS de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen. Onderzoekers weten niet hoe MS ontstaat en hoe de ziekte te genezen is. Het Nationaal MS Fonds financiert onder andere wetenschappelijk onderzoek naar oplossingen voor MS, een betere kwaliteit van leven en een betere zorg voor mensen met MS.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over Nationaal MS Fonds
De droom van het Nationaal MS Fonds is een toekomst zonder MS. Tot die tijd zijn we er voor alle mensen die nú met MS leven en hun naasten, met als doel het continu verbeteren van de kwaliteit van leven en kwaliteit van zorg. Het fonds heeft sinds de oprichting in 1993 een nationale functie als MS-expert en is uitgegroeid tot dé organisatie die voorlichting geeft over en onderzoek doet naar MS in Nederland.

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Geslaagde scholieren

Al sinds 2007 gaat StadsWeb elk jaar langs bij de Stadtenaren die geslaagd zijn voor de middelbare school.

De geslaagde scholieren van dit jaar kunt u hier vinden.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD