Mijn naam is Sarah Hainey. Ik woon sinds 2001 in het prachtige Stad aan ’t Haringvliet. Eind vorig jaar ben ik benaderd door VKGO, Vitale kernen Goeree Overflakkee of ik namens hun mij verkiesbaar wilde stellen voor komende gemeenteraadsverkiezingen.

Daar heb ik ja tegen gezegd en dus wil ik mij inzetten om voor de partij een zo goed mogelijke verkiezingsuitslag te behalen. Dit vanuit de waarden waar ik voor sta aangaande de partij en het doel waar we gezamenlijk naartoe werken, vitale kernen over heel Goeree Overflakkee.

Ik heb besloten om hierover een Blog te schrijven. Ik ga dit wekelijks doen en daarin beschrijf ik wat er die week tav de verkiezingen op mijn pad komt. Deze plaats ik op mijn eigen Facebook-pagina en komen de pagina van Vitale Kernen GO. Mijn eerste blog staat ook hieronder.

 

Sarah Hainey

Mijn eerste verkiezingen
In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen leek het mij leuk om jullie wekelijks mee te nemen in een blog van mijn belevenissen. Laagdrempelig en met als doel dat men net als ik het belang van gemeentepolitiek meer gaat omarmen en het belang er van gaat in zien.

In alle eerlijkheid stemde ik tot 4 jaar altijd bij gemeenteraad en landelijke verkiezingen hetzelfde. Ik dacht er niet over na, een soort automatisch piloot. Copy...paste. Tot 4 jaar geleden toen ik VKGO leerde kennen en de waarden waar ze voor staan. Verengingen als cement voor de dorpen, ieder dorp een vitale kern. Ik woon in Stad aan het Haringvliet, geloof mij daar kunnen we wel wat vitaliteit gebruiken zeg maar...

Waarom volg ik debatten op tv waarin de kopstukken van ons land elkaar de loef af proberen te steken met de ene loze belofte of gevatte opmerking na de andere. Maar belangrijker nog waarom lees ik geen lokale krant, waarom ben ik niet meer bezig met de plek waar ik woon, leef, waar mijn kind opgroeit.
Al die vragen hebben geleid tot waar ik nu sta... strijden voor VKGO, Voor ons mooie eiland en al zijn inwoners.

Na mijn bekendmaking deze week ontstaan er een aantal interessante gesprekken en vragen. Ik krijg de vraag ... Op welke wijze ga jij je inzetten voor de LHTBQI+ beweging op dit eiland?
Zo....ok gooi het er maar in dacht ik gelijk... Even denken. Mijn eerste gedachte was eerlijk... Weet iedereen bij VKGO en in de raad waar LHTBQI+ voor staat en hoe je uitspreekt...

Ik wilde antwoorden... op dit vlak is er nog winst te behalen op Goeree Overflakkee. Maar ineens denk ik aan Berend, onze wethouder van VKGO op 11 oktober 2021 bij ons gemeentehuis op Coming out day. Voor de regenboogvlag trots in de mast... Zie je... stappen worden gezet...en dat blijven we doen denk ik dan en dat is mijn echte antwoord.
Als we er maar “reuring” aan blijven geven.

Volgende vraag. Hebben we een Kinderburgemeester? Een wat.. bestaat dat echt denk ik...? Geen idee zeg ik eerlijk. Ga ik navragen.
Ik stel de vraag aan mijn mede VKGO collega in de verwachting dat men zegt....nee joh ... wat is dat en dat het naar het land der fabelen kan.
Maar wat blijkt nu. Een kinderburgemeester is een actueel onderwerp en staat op de agenda voor komende raadsvergadering.... Wie weet dit denk ik dan?! Maar ook hoe gaaf en wordt het dan een kinderburgemeester of mag het er ook 1 worden in de puber versie.... Wordt vervolgd....

Volgende week een nieuwe update en als je vragen heb....Graag! Ik zoek het uit en wie weet lees je er volgende week over terug. Stay tuned!

Sarah Hainey

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Ko Nientje

Veel dorpsgenoten hebben al foto’s gemaakt van Ko Nientje. Kijk hier op een wereldkaart waar Ko Nientje allemaal al is geweest.

Dit keer ligt Ko Nientje met een lading schroot uit Beverwijk in Jorf Lasfar, Marokko. Helaas mag Ko Nientje de wal niet op.

Alle foto's kunt u terug kunnen vinden in het fotoboek.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD