StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Door middel van deze brief willen we de dorpsbewoners informeren over de zaken die van januari 2020 tot nu toe binnen de dorpsraad zijn besproken. Door de Corona crisis was het niet mogelijk algemene dorpsraadsvergaderingen te beleggen. Dat betreuren wij.

We hopen dat dit na de zomer weer mogelijk wordt.

Logo Stadsoverleg (dorpsraad)
    Afscheid rijdende winkel
  • Afscheid van de rijdende winkel
    In samenwerking met o.a. Atlantica en een groep jeugd hebben we in klein verband feestelijk afscheid genomen van Wout van Kouwen met zijn rijdende winkel.
     
  • Organisatie dorpsavond – Stadsoverleg
    In maart 2020 wilden we een dorpsoverleg houden om met te bewoners te bepalen wat de dorpsthema’s voor de komende 4 jaar zouden worden. Helaas kon dit ook niet doorgaan in verband met Corona. Zodra het mogelijk is willen we zo’n thema-avond alsnog organiseren.
     
  • Vrijheidsmaaltijd 5 mei 2020
    In samenwerking met stichting Het Trefpunt wilden we een vrijheidsmaaltijd organiseren in het Trefpunt, door de Corona is dit gecanceld.
     
  • Vandalisme rond het Stadse strandje
    Ondanks vernielingen en brandstichting bij het strandje van Stad is het ons gelukt alsnog een Dixie geplaatst te krijgen en een zwemvlot voor de kinderen. Daarnaast is er een kunstwerk en een bankje geplaatst.
     
  • Ontwikkelingen rond Stad aardgasvrij
    Vanuit het Stadsoverleg is er een werkgroep Stad aardgasvrij gevormd. Het Stadsoverleg wordt door de groep Stad aardgasvrij op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen op dit gebied. Het Stadsoverleg probeert de belangen voor alle Stadtenaren te vertegenwoordigen. Toen het Stadsoverleg het verzoek kreeg van Stad aardgasvrij om samen één vereniging te gaan vormen, zijn we daar daarom ook niet op ingegaan. Wel is er sprake van een goede en open samenwerking.
     
  • Het nieuwe leefbaarheidsplan
    De dorpsraad krijgt een eigen budget, die voor een deel toegewezen kan worden aan verenigingen, die iets willen organiseren voor onze inwoners in Stad aan ’t Haringvliet. De meeste activiteiten worden georganiseerd door stichting Het Trefpunt.
     
  • Een nieuwe speelplaats voor de nieuwe wijk
    Het eerste idee was plaatsing in het Stadse bos. Wij vonden dat als dorpsraad geen goed idee. We zijn toen opzoek gegaan naar een locatie dichter bij de nieuwe wijk Havenstadt. Daar er geen plaats in de nieuwe wijk gepland was, zijn we met het idee gekomen om een speelplaats te realiseren op het grasveld achter het Woonzorgcomplex bij de beneden Molendijk. Toch bleek dit in in eerste instantie ook lastig te zijn. We hebben toen nog gekeken of er andere alternatieven waren. Toen we de hoop voor realisatie hadden opgegeven, kwam het nieuws dat de speelplaats toch achter de WoZoCo gerealiseerd kan worden. De speelplaats mag in de wijk blijven zolang de WoZoCo niet verder uitgebreid wordt.
     
  • GSM-mast in aanbouw
  • De mobiele zendmast gerealiseerd
    23 juli 2020 was het eindelijk zover. De mobiele mast werd in gebruik genomen. Wel is het nog zo dat alleen KPN-klanten en providers die gebruik maken van het KPN-netwerk er gebruik van kunnen maken. We adviseren Stadtenaren die geen gebruik maken van het KPN-netwerk contact op te nemen met hun eigen provider zoals Vodafone en te vragen of zij ook gebruik willen gaan maken van deze nieuwe mast. Die providers moeten dan een eigen unit plaatsen op de mast.
     
  • ClubSupport 2020
    Het Stadsoverleg deed in 2020 mee met Rabo ClubSupport. Leden van Rabobank ZuidHollandse Eilanden konden tot en met 24 oktober stemmen. Dat heeft nog een leuk bedrag opgeleverd.
     
  • Wandelpad van de gymzaal naar de nieuwe wijk
    We hebben gezorgd voor een verhard wandelpad naar de nieuwe wijk.
     
  • Honden aangelijnd in het Stadse bos
    In het bos was er nogal wat overlast door loslopende honden en hondenpoep. Ook was het voor veel hondenbezitters niet duidelijk of je in het bos je hond los mocht laten lopen. Bij nader onderzoek bleek dat honden alleen buiten het dorp los mogen lopen. Voor de duidelijkheid zijn er nu borden bij de ingangen van het bos geplaatst door de gemeente. ‘Honden aangelijnd en opruimplicht!’
     
  • Sinkholes aan de haven
    De kademuren die na de watersnoodramp van 1953 zijn aangelegd zijn in slechte staat: de kademuren wijken. Hierdoor loopt er zand weg onder de bestrating bij hoogwater of na veel regen. Dit resulteert in sinkholes en verder verzandt de haven. De gemeente heeft dit laten onderzoeken en denkt na over een oplossing. Als er sinkholes ontstaan moet dit gemeld worden bij de gemeente. Dit kan ook in het weekend. (Tel. 14 0187) Er wordt dan direct actie ondernomen.
     
  • Realisatie Overtrefpunt
    Een werkgroep vanuit het Stadsoverleg is betrokken bij de gesprekken tussen de gemeente en de schoolbesturen om over een aantal jaren tot realisering te komen van een ‘Overtrefpunt’, een nieuw multifunctioneel centrum voor ons dorp met ruimte voor de scholen, het dorpshuis, peuterspeelzaal, kinderopvang en een gymzaal.
     
  • tweeschaarploeg
  • Monument Rumptstad
    Een werkgroep heeft ideeën uitgewerkt om een monument voor Rumptstad te realiseren. Het idee is om een Rumptstadploeg als monument ergens op Stad neer te zetten. Veel Stadtenaren hebben vroeger bij Rumptstad gewerkt. Mogelijk kan de Rumptstad ploeg in het nieuwe Overtrefpunt geplaatst worden.
     
  • Meldingen diverse dorpszaken bij de gemeente
    zoals parkeeroverlast zaken o.a. in verband met de vervanging van riolen en gebrek aan parkeerplaatsen, overlast van PMD afval op straat nabij de PMD-containers. Schade aan de brug bij het Stadse bos en het weeghuisje., ongeoorloofd stallen van trailers, auto’s die niet meer gebruikt worden, etc. Bij al deze zaken is er actie ondernomen.
     
  • Slecht onderhoud en drempels op de Stadse dijk (traject van Schaapsweg tot Middelharnis)
    We hebben diverse brieven aan het waterschap gestuurd om de Stadse dijk beter te onderhouden en te hoge drempels aan te passen.
     
  • Hoe gaat het met verenigingen in ons dorp in de corona tijd?
    We hebben geïnventariseerd hoe het met de verenigingen in ons dorp gaat in de Corona tijd. Voor een aantal verenigingen is het een moeilijke tijd. Maar tot nu toe komt het voortbestaan niet in gevaar.
     
  • Inbreilocaties in Stad
    We hebben alle inbrei – uitbreidingslocaties in ons dorp in kaart gebracht.
     
  • Nieuwbouw op Stad
    We hebben onze zienswijze opgesteld voor de laatste bouwfase van Havenstadt naast het Stadse bos.
     
  • Expeditie Haringvliet
    In een overleg met de programmamanager G-O Expeditie Haringvliet werd aangegeven dat er voor de veerpontverbindingen tussen Flakkee, Voorne-Putten, Hoeksche Waard, Brabant tot de Biesbosch andere routes zouden komen. Een aantal veerponthavens zouden hierdoor moeten afvallen o.a. van Stad en Numansdorp. In 2021 vaart de veerpont voor het laatst op Stad. We betreuren dit. Er wordt onderzocht of er eventueel alternatieve mogelijkheden zijn. We gaan dit ook bespreken met recreatieve ondernemers in de breedste zin van het woord.
     
  • AED’s in kaart gebracht
    We hebben alle AED’s in het dorp in kaart gebracht.
     
  • Lancering nieuwe website Samen0187 per 1 juni 2021
    We hebben met de gemeente meegedacht over een nieuwe website voor ons eiland die met een interactieve kaart overzicht en inzicht biedt in alle verenigingen, stichtingen, dorpsraden en organisaties op Goeree-Overflakkee.
     
  • Overhandigen paascake
  • Een gebaar van de dorpsraad in tijden van Corona
    Omdat het in tijden van Corona lastig is voor de Dorpsraad om contact te houden met de inwoners van Stad, gingen de leden op zaterdag 3 april huis-aan-huis langs met een kleine paas-attentie. Iedere inwoner kreeg een mooie en vooral ook lekkere cake aangeboden!
     
  • Wandelroutes door Stad
    De dorpsraadleden verkopen de wandelroutes door Stad, die door het streekmuseum zijn ontwikkeld.
     
  • Aantrekkelijker maken van de inrichting van het Stadse bos
    We willen in een werkgroep gaan kijken hoe we het Stadse bos in samenwerking met Staatsbosbeheer anders in kunnen richten.
     
  • Prioritering thema’s
    Welke thema’s spelen er – welke vinden we belangrijk? De definitieve prioritering bepalen we op een algemene dorpsavond met alle bewoners.
     
  • Diverse ingekomen stukken
    We behandelen iedere vergadering ingekomen stukken van bewoners, organisaties en de gemeente.

De dorpsraad vergadert elke maand heb jij interesse om bestuurslid te worden? of wil je meedenkten over thema’s neem dan contact met ons op.

Voor vragen en ideeën kun je de dorpsraad mailen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.