StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Volledig verrast was Michelle Vogelaar toen zij vorige week de mail opende. Het ging om een bericht van de organisatie die Zoover Awards uitreikt. Camping ’t Vogelnest had er één gewonnen.

En dat was er niet zomaar één. Het was een gouden met het overweldigende cijfer 9,5. Op het moment van schrijven is het waarderingscijfer zelfs gestegen naar 9,6. Een beter resultaat kan je je niet voorstellen.

Camping 't Vogelnest vanuit de lucht
Uit dit prachtige overzicht blijkt wel hoe mooi camping 't Vogelnest in Stad aan 't Haringvliet gelegen is.

Camping ’t Vogelnest bestond vorig jaar 25 jaar. Door de coronapandemie kon dat helaas niet gevierd worden. ’t Vogelnest wordt gerund door Nico Vogelaar, zijn vrouw Michelle en zijn broer Peter. Even buiten Stad aan ’t Haringvliet ligt de boerderij met bijbehorende landbouwgrond van de familie. Al generaties lang runt de familie Vogelaar het boerenbedrijf. Uiteraard moet dat zo blijven.
Echter: zowel Nico als Peter willen graag het boerenbedrijf voortzetten. Maar voor twee gezinnen is geen bestaansmogelijkheid. Dus kwamen ze tot een geniale oplossing. Het land werd opgedeeld. Eén perceel kreeg agrarische bestemming. Daar worden nu aardappelen, suikerbieten, wintertarwe en uien op verbouwd.
En op het andere deel werd in 1995 een minicamping opgestart met de naam ’t Vogelnest, met een knipoog naar de achternaam. Slechts 15 kampeerplekken mochten daar, op de zogenaamde boerencamping, worden ingericht. Beiden gingen zowel het boerenbedrijf als de camping runnen.

Uitbreiding
Klein begonnen, maar in de loop der jaren steeds groter gegroeid.
Het toerisme op Goeree-Overflakkee groeide, vooral op de kop van het eiland. Om daar de druk af te halen kregen Nico en Peter toestemming om de camping uit te breiden. Dat werd in fasen gedaan. Bij iedere uitbreiding kwamen er 15 tot 24 plaatsen bij. ’t Vogelnest telt nu 150 kampeerplekken. Op 90 daarvan staan chalets en stacaravans. Dit zijn dus seizoenplaatsen. De overige plekken zijn bedoeld voor toercaravans en campers. Er is zelfs een aantal XXL-campingplaatsen van 220 vierkante meter met verharding voor de camper en een grasveld daarvoor. Op termijn zal er nog een aantal plaatsen bijkomen.
't Vogelnest is een camping voor mensen die de rust van het platteland zoeken. Bijna automatisch vloeit daaruit voort, dat de gemiddelde campinggast wat ouder is. Daar is de hele opzet op gericht. De kampeerplekken zijn heel ruim, afgescheiden met hagen, zodat privacy gewaarborgd is. Zij zijn toegankelijk via geasfalteerde laantjes.
De faciliteiten zijn prachtig. De toiletgebouwen zijn van alles voorzien. Zo is er vloerverwarming, zijn er luxe was cabines en ruime douches en toiletten. Daarnaast zijn er twee afwasgelegenheden, één binnen en één buiten, een wasmachine, een wasdroger en een centrifuge. En, misschien wel het allerbelangrijkste: alles is brandschoon en wordt de gehele dag ook spic en span gehouden.

Zoover Award
De Zoover Awards zijn jaarlijks terugkerende publieksprijzen in de recreatiesector. Zij worden gegeven aan de hand van reviews en cijfers van de gasten. Die van de gasten van 't Vogelnest waren dermate lovend en hoog, dat de camping de hoogst haalbare onderscheiding heeft gekregen. Terecht, want Michelle, Nico en Peter doen er alles aan om hun gasten een geweldig verblijf te bezorgen. ‘Rust, ruimte, heerlijk vertoeven, fantastisch, grote plekken, veel privacy, top camping, een aanrader', zomaar een greep uit de reviews. Reactie van de familie: 'Daar krijg je energie van en inspiratie om te kijken of het misschien nog beter kan!'.