StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Deze donderdagavond spreek Greet Maas in de gemeenteraad over de toekomst van het pontje. Hieronder de tekst zoals ze heeft voorgedragen.

Geachte digitaal aanwezigen,
Op initiatief van de Stichting “StadsWeb”, waarvan ik de voorzitter ben, is op 2 juli 2008 het pontje van Stad aan ’t Haringvliet naar Tiengemeten gaan varen. Stichting “StadsWeb” is opgericht met als doel de verbinding en daardoor de saamhorigheid van de inwoners van Stad te bevorderen. De website (www.stadaantharingvliet.nl) kwam tot stand en het project Stad op Stelten met een toekomstvisie van ons dorp.

Eén van de initiatieven was ook het pontje naar Tiengemeten. Er werd een aanlegsteiger gebouwd voor het kleine bootje van schipper Huib Bijl. Later was die niet meer nodig, want er kwam een groter schip, dat aan de kade kon aanleggen.
Al 13 jaar vaart Huib Bijl, in het zomerseizoen, op woensdag, zaterdag en zondag met wandelaars en fietsers van Stad naar Tiengemeten en terug. En al 13 jaar staat er bij iedere afvaart een vertegenwoordiger van Stichting “StadsWeb” aan de kade om de toeristen en eilandbewoners te ontvangen, ze informatie te geven en te helpen opstappen.

De pontverbinding is vooral geliefd bij mensen, die met de fiets de oversteek willen maken van Goeree-Overflakkee naar de Hoekse Waard en de bezoekers van campings uit de buurt.

MAAR door toeval kreeg ik te horen, dat Stad aan ’t Haringvliet, vanwege “Expeditie Haringvliet”, in 2022 zal vervallen als aanlegplaats voor deze pont. U zult mijn teleurstelling begrijpen te meer omdat, door het wegvallen van deze toeristische trekpleister, de bedrijvigheid op onze haven nu ook gaat verdwijnen. De leefbaarheid van Stad ligt mij heel na aan het hart en ik hoop van harte, dat er nog een mogelijkheid is om ons pontje toch te behouden.

Dank u voor uw aandacht.

pontje