StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Zoals u al eerder op de website hebt kunnen lezen, gaan Noa Zoë, Emma, Sophie, Robine, Mohammed en Storm van groep 8 het afscheid van de Albert Schweitzer op een wel heel bijzondere manier afsluiten. Ze hebben een film gemaakt, hierover later meer.

groep 8 CBS Albert Schweitzer

Tijdens mijn interview vraag ik ze naar hun herinneringen, leuke, bijzondere en minder leuke gebeurtenissen, wat ze gaan missen, wat ze niet gaan missen, afijn, ik krijg een stormvloed van reacties, zoals je kan verwachten van groep 8 leerlingen.

Eigenlijk zijn ze het er allemaal wel over eens dat het leukste dat ze meegemaakt hebben de schoolkamp van vorig jaar was. Ook dat ze los mochten op het schoolreisje. Omdat ik niet wist wat daarmee bedoeld werd (ze worden toch nooit vastgebonden ?), legde Sophie uit dat dat betekende dat ze zonder leiding het park door mochten (het Plaswijckpark in Rotterdam). Dat klonk heel wat beter. Sophie vond ook de musical vorig jaar erg leuk om te doen.

Weinig huiswerk en meester Stephan missen
Weinig huiswerk krijgen gaan ze zeker niet missen, want dat zal straks wel anders zijn. Het vak Nieuwsbegrip gaat Emma niet missen.

De hulp van de meester met rekenen gaat Noa Zoë wel missen. Sowieso gaan ze allemaal meester Stephan missen. Het kleine groepje hebben, waardoor ze meer aandacht krijgen, dat gaat Emma missen en ze beamen dat ook allemaal.

Mohammed vertelt dat een klasgenoot over z’n schrift had gekotst en dat hij dat schrift toch nog moest blijven gebruiken. Dat is niet zo’n fijne herinnering. Hij kon er nu wel om lachen.

Sophie herinnert zich een keer dat ze in de pauze in de speeltuin aan het spelen wat met een groepje en zij na de pauze gewoon in de speeltuin bleven om te kijken wanneer de meester hen kwam halen. Dat duurde zo lang, dat ze eigenlijk niet eens meer terug durfden te gaan.

Storm vindt Natuur een fijn vak, Robine crea/knutselen. Mohammed vindt gym het leukst.

Noa Zoë is nog niet zo lang op onze school. Zij heeft nog een herinnering van haar vorige school, nl dat met schoolreisje de kinderen altijd bij haar moeder in het groepje wilden. Ze begrijpt niet waarom dat zo was, haar moeder is toch niet zo leuk??!!??

Dagje directeur
Ik vroeg de kinderen wat ze zouden willen veranderen aan de school als ze een dagje directeur mochten zijn. Storm wil wel een gymzaal in de school maken, met trampolines en een grote ballenbak. Mohammed wil niet stil hoeven zitten in de klas. Sophie wil wel een zwembad bij de school. Noa Zoë wil van de Nieuwsbegrip-les een leukere, kortere les maken, Storm noemt een buitenles en een actieve begrijpend lezen les.

En wat willen ze later worden? Voor een paar toch een moeilijke vraag. Noa Zoë wil wel chirurg of dokter worden. Emma een goede turnster. Sophie iets met paarden. Robine wil bij een bakkerij werken of tandarts worden. Mohammed wil iets medisch en in de zorg doen. Storm wordt zakenman.

Film Back 2020
Voor het afscheid hebben de leerlingen de film Back 2020 gemaakt met henzelf in de hoofdrol. Het script hebben ze zelf geschreven en de stunts doen ze ook helemaal zelf. Het afscheid waar deze film getoond zal worden is op 15 juli 2020 vanaf 16.30-17.00 uur tijdens een coronaveilige drive-in movie night. Deze avond is alleen voor genodigden.
Hiervoor worden de leerlingen door de meester en juffen thuis opgehaald met de auto. Ouders en leerling sluiten dan aan in de optocht met eigen auto. De optocht gaat 1 ronde door het dorp.

De vraag aan alle inwoners van Stad is dan, om om 17.00 uur met vlaggetjes e.d. langs de Molendijk, Nieuwstraat en Vrouwtjesweg te komen staan om de kinderen uit te zwaaien. De kinderen komen vanaf de molen het dorp binnen.

Het zou leuk zijn als vele Stadtenaers zo het afscheid een beetje mee kunnen vieren.