StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Op maandag 30 maart 2020 besloot de voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond om alle campings en recreatieparken in de regio te sluiten. Dit betekent dus dat Jachthaven Atlantica en Camping Het Vogelnest ook sluiten.

"Recreatief overnachten op de boot niet meer toegestaan", zo schrijft Jachthaven Atlantica op Facebook. "Overdag checken of de boot nog drijft is met alle voorzorgsmaatregelen toegestaan. Het toiletgebouw moet gesloten blijven en ook passanten zijn niet toegestaan."
Camping Het Vogelnest laat weten dat de camping aanstaande woensdag 1 april 2020 om 16.00 uur geheel sluit voor alle (nacht)verblijven. "U kunt tot deze tijd uw spullen komen ophalen, daarna is dit niet meer mogelijk!"

Jachthaven Atlantica gesloten

Hieronder staat het volledige persbericht van de gemeente.

-----------------------

Op maandag 30 maart besloot de voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond om alle campings en recreatieparken in de regio te sluiten. Deze maatregel geldt daarmee ook voor Goeree-Overflakkee. Dit is vastgelegd in een nieuwe noodverordening.

Nieuwe noodverordening
Na eerdere maatregelen om recreatief verblijf in te perken, is het per 27 maart niet meer toegestaan gebruik te maken van seizoensplekken, kampeerplaatsen of passantenplaatsen of deze te verhuren.

De nieuwe noodverordening gaat een stap verder: alle vormen van recreatief nachtverblijf op campings, vakantieparken en jachthavens zijn verboden. Dit geldt voor zowel privaat gebruik als verhuur. Een uitzondering blijft gelden voor nachtverblijf door seizoenarbeiders en tijdelijke bewoning, nachtverblijf door persoonlijke omstandigheden en zorgmedewerkers die in de regio werken.

Druk op de zorg
Deze extra maatregel wordt getroffen op nadrukkelijk verzoek van zorgaanbieders op de Zuid-Hollandse eilanden. Zij geven aan dat de druk op de zorg al erg hoog is en vreesden de gevolgen van een extra toestroom van toeristen. Daarnaast worden in de regio al vele extra maatregelen getroffen om extra zorgcapaciteit te organiseren, zoals de inrichting van Ahoy als tijdelijke zorglocatie.

Per direct
Toeristen die nu op een camping of vakantiepark verblijven, hebben tot woensdag 1 april 16.00 uur om terug te keren naar huis. Nieuwe gasten worden per direct niet meer toegelaten. Met betrekking tot de duur van deze maatregel zullen de regionale- en landelijke richtlijnen worden gevolgd.

Noodzakelijk
Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman: “Er komt met deze extra maatregel heel wat op de recreatieondernemers en toeristen af, het is ingrijpend. Maar ik ben ervan overtuigd dat dit besluit noodzakelijk is om de continuïteit van de zorg niet in gevaar te brengen en de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan!”