StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Zaterdag 18 april 2020 staat alweer de 9e Tulpenwandeltocht op de agenda met muziek, gezelligheid, Stadse pannenkoeken en sportiviteit.

De start en finish zijn traditiegetrouw bij MSV & AV Flakkee en de tocht voert door polders, over dijken en langs de tulpenvelden rondom Middelharnis.

De te wandelen afstanden tijdens deze editie zijn 11, 17 ½, 25 en 40 km. De 2 langste afstanden starten vanaf 8 uur, de overige afstanden vanaf 9 uur. De organisatie heeft wederom 4 prachtige wandelroutes vastgesteld. De deelnemers van de 11 kilometer worden ook dit jaar weer per touringcar/taxibusje naar de start in de polder vervoerd. Door het toenemende succes bestaat ook dit jaar weer de mogelijkheid om een route van 27 km te fietsen. Deze fietstocht kan gestart worden vanaf 11 uur tot 14 uur, met stempelposten bij camping de Grevelingen en het Streekmuseum, met gratis toegang tot dit museum! Deze route is ook geschikt voor scootmobielen.

Zoals altijd staat de tocht in het teken van een aantal goede doelen, deels verbonden aan ons mooie eiland. Eén van goede doelen voor deze editie is “Stichting Ambulancewens”. Stichting Ambulance Wens Nederland is een groep van 270 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van immobiele (mensen die afhankelijk zijn van ambulancevervoer) terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. Deze stichting verzet mooi werk, ook voor mensen op Goeree Overflakkee. Een lokaal doel van deze editie is “het Streekmuseum”. Daarnaast werken we deze editie alweer voor de 4e keer samen met Eilandmarketing van de Gemeente Goeree-Overflakkee.

De 5 routes die dit jaar zijn uitgestippeld voeren uiteraard langs zoveel mogelijk tulpenvelden. De kortste route komt langs 7 tulpenvelden, de fietsroute langs 12 tulpenvelden en de langste route van 40 km komt zelfs langs 24 tulpenvelden! Als de tulpen en het weer ons goedgezind zijn, dan treffen de lopers een enorme kleurenpracht waar ons eiland zo bekend om staat.

Naast het bewonderen van de prachtige polders en kleurrijke tulpenvelden wordt ook bij deze editie aandacht besteed aan de goede sfeer. Er wordt op diverse plaatsen muziek ten gehore gebracht, van orgel tot harmonie, bij de modelvliegclub zullen vliegdemonstraties worden uitgevoerd, bij manege Oostmoer is een springwedstrijd en bij MSV & AV Flakkee zijn er die dag diverse voetbal en hockeywedstrijden. De lopers van de 17½ en de 25 kilometer kunnen, net als vorig jaar, bij jachthaven Atlantica in Stad aan 't Haringvliet genieten van een welverdiende pannenkoek, gebakken door de inwoners van Stad aan ’t Haringvliet. Ze vervolgen hun tocht over de Molendijk, waar ze in molen “de Korenaar” worden verwelkomd door dhr. Campfens (molenaar). Tevens is de molen van Sommelsdijk is geopend voor de deelnemers van de fietsroute.

De Tulpenwandeltocht; een tocht waarbij natuur, gezelligheid en sportief bezig zijn hand in hand gaan. Vorig jaar deden er maar liefst 2031 deelnemers mee aan de tocht, een recordaantal, waardoor er steeds meer aan het goede doel geschonken kan worden en daar is het natuurlijk allemaal om te doen!

Nadere informatie is te verkrijgen via www.facebook.com/tulpenwandeltocht.

Flyer Tulpenwandeltocht