StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Eind mei 2019 startte Glasvezel buitenaf een campagne in het buitengebied van Goeree-Overflakkee en de kernen Achthuizen, Den Bommel en Stad aan ‘t Haringvliet. Vóór 22 juli 2019 moest 45% van de inwoners een glasvezelabonnement afsluiten.

Hoewel het enthousiasme groot is, zijn de aanmeldingen nog onvoldoende om tot aanleg over te kunnen gaan. Glasvezel buitenaf zet nu samen met de gemeente, wooncorporaties, zorginstellingen en andere lokale belanghebbenden de schouders eronder om glasvezel te realiseren. Bewoners krijgen extra tijd om zich aan te melden.

Inzet van lokale partijen onmisbaar
Veel bewoners hebben al gekozen voor het aanbod van Glasvezel buitenaf. De komende weken gaat het bedrijf samen met de lokale verkopers en ambassadeurs én met ondersteuning van de gemeente Goeree-Overflakkee, wooncorporaties en zorginstellingen nog meer bewoners bereiken met het aanbod. Tea Both, wethouder gemeente Goeree-Overflakkee: “We lopen op het eiland zo voorop met allerlei ontwikkelingen. Om dat door te zetten is de aanleg van glasvezel onmisbaar. Laten we er samen voor zorgen dat het eiland niet achterblijft op de rest van Nederland.”

Inwoners buitengebied en drie kernen tot 23 september 2019 de tijd om aan te melden
Glasvezel buitenaf biedt de inwoners van het buitengebied van Goeree-Overflakkee en van de drie kernen die zich nog niet hebben aangemeld, tot 23 september 2019 alsnog de mogelijkheid zich aan te melden. Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf licht toe: “Wij hebben een goed aanbod met uitstekende dienstaanbieders. We zien genoeg potentie in zowel het buitengebied als de drie kernen. Daarom willen wij, de inwoners die zich nog niet hebben aangemeld, de kans geven zich nog aan te melden zonder extra kosten.” Aanmelden kan door een abonnement af te sluiten bij één van de zes dienstaanbieders: Caiway, CBizz, Delta, Helden van Nu, Kliksafe of Online.nl.