StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Recreanten die het water in willen bij het strand aan de Zeedijk in Stad aan ’t Haringvliet en bij het Herkingen Badstrand in Dirksland moeten oppassen.

Op deze laatste zwemlocatie heeft de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) na onderzoek geconstateerd dat er zoveel plantengroei is in het water dat er risico bestaat dat zwemmers verstrikt raken. Op de andere plek zijn kuilen in de bodem ontdekt, waar recreanten naar beneden kunnen zakken.

De ODMH, die jaarlijks onderzoek doet naar de veiligheid van het zwemwater in onze regio, heeft de gemeente Goeree-Overflakkee geattendeerd op de gevaren. Die zal maatregelen moeten nemen. Zwemmen op deze twee locaties is overigens gewoon toegestaan, vertelt een woordvoerder.

Toezicht
De ODMH is verantwoordelijk voor het toezicht houden en handhaven van de zwemgelegenheden in de provincie Zuid-Holland. Tijdens het zwemwaterseizoen, van 1 mei tot 1 oktober, controleert zij alle officiële zwemwaterlocaties in Zuid-Holland.

Zwemwaterinspecteurs van de ODMH controleren deze plekken op veiligheid, hygiëne en zwemwaterkwaliteit. Als de kwaliteit van het zwemwater niet voldoet aan de gestelde normen worden recreanten hierover geïnformeerd via onder meer de blauwe informatieborden bij de zwemwaterlocaties en Twitter. Afhankelijk van de situatie wordt een waarschuwing, negatief zwemadvies of een zwemverbod gegeven. In dit geval gaat het dus alleen om een waarschuwing.