StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Afgelopen zaterdag 20 april 2019 vond de 8e editie plaats van de Tulpenwandeltocht rond Middelharnis. De deelnemers hadden geweldig wandelweer met een heerlijk zonnetje en overal volop muziek!

tulpen

In alle vroegte verschenen de eerste trouwe deelnemers om enthousiast te starten aan wat een zomerse dag bleek te worden. Na het inschrijven volgde het startschot door de burgemeester van de gemeente Goeree-Overflakkee, Ada Grootenboer. Vervolgens vertrokken de deelnemers richting de Flakkeese polders om de bloemen- en kleurenpracht waar Goeree-Overflakkee bekend om staat te aanschouwen.

De deelnemers aan de 25 en 40 kilometer vertrokken vanaf 8 uur en vanaf 9 uur de deelnemers aan de 10 en 17½ kilometer. De deelnemers aan de kortste afstand werden per touringcar en taxibusje naar het vertrekpunt gebracht met als gids in historische kledij gestoken dames en heer namens het Streekmuseum Goeree-Overflakkee.

De wandelaars werden bij de stempelposten verwelkomd door enthousiaste vrijwilligers en vrolijke muziek. Al vele jaren is Manege Oostmoer een van de stempelposten, net als Cafe de Tram, Modelvliegclub SDGO en Jachthaven Atlantica. Nagenoeg alle locaties waren dit jaar voorzien van muzikale omlijsting. Onder andere de Boerenkapel van Sempre Crescendo, Harmonie Apollo, het Flakkees Piratenkoor, het Shantykoor Op Volle Kracht, het orgel de Kleine Victoria en DJ Ab van der Valk van Happy Music. Dit zorgde voor een opperbeste stemming!

De “pannenkoeken uit Stad” zijn bijna een begrip geworden en ontbraken ook dit jaar niet. Ze vonden gretig aftrek onder deelnemers, die het zich goed lieten smaken onder het genot van zon en muziek, alvorens de volgende kilometers in te zetten. Op Stad werden de deelnemers ook nog uitgenodigd om de molen te bezoeken. Bij terugkomst konden de deelnemers op de foto en was er in samenwerking met de Eilandmarketing een winactie opgezet.

In de middag konden voor de vierde keer de fietsers deelnemen aan het evenement. Met het prachtige weer van afgelopen weekend verschenen maar liefst 528 fietsers aan de start. Vanaf 13.00 uur volgden zij de fietsroute van de 25 kilometer.

Na het tellen van de inschrijfkaarten bleken er dit jaar maar liefst 2.031 deelnemers te zijn geweest, opnieuw een recordaantal! Elk jaar zijn er deelnemers uit meer verschillende landen, zoals Zweden, Italië, Frankrijk, België en zelfs Canada. Onverminderd trots is de organisatie op de grote schare Flakkeese deelnemers, die vaak al vele jaren trouw aan de mooie tocht deelnemen.

De organisatie kijkt terug op een hele geslaagde 8e editie van de Tulpenwandeltocht die werd georganiseerd met dank aan MSV & AV Flakkee, de gemeente Goeree-Overflakkee, het Waterschap Hollandse Delta, het Rode Kruis Goeree-Overflakkee afdeling Middelharnis, VVV Goeree-Overflakkee, het bestuur van het Streekmuseum, Taxi Gouswaart, Klasse Verkeer, TCR, Jachthaven Atlantica, Manege Oostmoer, de Molen van Stad aan ‘t Haringvliet, Café de Tram, modelvliegclub SDGO, Happy Music, Blis, Fa. Fleuren, Herman en Greet Maas met hun dorpsgenoten van Stad aan ’t Haringvliet en natuurlijk alle sponsors en vrijwilligers.

Dinsdag 21 mei 2019 om 19.30 uur worden in De Doele in Sommelsdijk door de wethouder van de gemeente Goeree-Overflakkee Bruggeman de cheques uitgereikt aan de besturen van de goede doelen voor deze editie, namelijk Stichting de Zonnebloem, de kinderafdeling van het Van Weel Bethesda Ziekenhuis, Reddingsbrigade Ouddorp en KNRM Ouddorp/Stellendam.

Vergeet niet alvast de datum voor volgend jaar in je agenda te schrijven: zaterdag 18 april 2020. Volg de Tulpenwandeltocht op Facebook!

8e tulpenwandeltocht