StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

DorpsNieuws

Stad mag dan een dorp zijn, er is toch echt van alles te beleven. Vandaar dat deze nieuwssite regelmatig wordt bijgewerkt. Zo kunt u altijd op de hoogte zijn van de laatste dorpsnieuwtjes.

Heeft u een bericht voor deze nieuwspagina? Mail het dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

--------------------

De SGP-fractie wil graag weten wat er in de samenleving leeft. Daarom worden naast de reguliere fractiespreekuren, waarop inwoners welkom zijn in de fractievergadering, regelmatig open fractiebijeenkomsten belegd in de kernen op Goeree-Overflakkee.

Nellie Arensman is dinsdag 13 februari 2024 gehuldigd, omdat ze al 40 jaar lid is bij Christelijk Gemengd Koor Soli Deo Gloria.

Met gisteravond een volle zaal in 't Trefpunt hebben ze er een (naar reacties en commentaren van het publiek) knallende eerste uitvoering van gemaakt!

In de voorjaarsvakantie hebben we op 22 februari weer een bingoavond!! Het is voor alle leeftijden en we hebben mooie prijzen!

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 februari 2024 hoopt Toneelvereniging STAD zijn jaarlijkse uitvoeringen in 't Trefpunt in Stad aan 't Haringvliet weer te laten plaatsvinden.

CityTec is in opdracht van de gemeente begonnen met het vervangen van in totaal 481 lantaarnpalen op het eiland. In week 6 zullen ze 9 lantaarnpalen in Stad vervangen.

Camping ’t Vogelnest heeft voor de 4e keer op rij weer de gouden Zoover Award gewonnen met een mooie 9,5! Daar zijn we weer erg trots op!

Op dinsdagmiddag 16 januari 2024 omstreeks 12.55 uur brak er brand uit in een schoorsteen aan de Molendijk in Stad aan ’t Haringvliet.

Op de avond van 10 januari 2024, rond 18.40 uur, verkeerden enkele eenden in een ijskoude situatie op het ijs bij de Kolff van Oosterwijkstraat in Stad aan ’t Haringvliet.

De Stadse nieuwjaarsduik is in 2012 op eigen initiatief van dorpsgenoten begonnen met vier deelnemers. Deze keer waren er ruim dertig deelnemers die de kou trotseerden.

Het gaat goed met het scheiden van huishoudelijk afval op Goeree-Overflakkee. Vorig jaar zamelde de RAD namelijk per inwoner gemiddeld 127 kilo restafval in. Vier jaar eerder was dat nog ruim twee keer zoveel.

Al 16 jaar stellen wij, Marja en Greet, met veel plezier Stadsplein samen. Sinds kort helpt Jeroen Jeremiasse ons met de lay-out en is Stadsplein steeds mooier geworden.

Alle kleine beetjes helpen als het gaat om het steunen van een goed doel. Kika kun je nu steunen door je oud ijzer in te leveren bij Houthandel Flakkee.

Op vrijdag 8 december 2023 zal er op Goeree-Overflakkee voor de 5e keer de Secret Santa Lichtjes Parade worden georganiseerd door Stichting Hart van Goeree-Overflakkee (HvGO) in samenwerking met Plattelands Jongeren Goeree-Overflakkee. Let op deze route start om 18:30 uur.