StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Koninginnedag 2008 zit er nu helemaal op. Afgelopen week hebben wij het laatste werk verzet; het dorp heeft geen kroontjes meer en de lampjes zitten allemaal weer in de doos.

Door Oranjevereniging Koningin Beatrix

Koninginnedag 2008 zit er nu helemaal op. Afgelopen week hebben wij het laatste werk verzet; het dorp heeft geen kroontjes meer en de lampjes zitten allemaal weer in de doos.
Dit jaar was het weer een zeer geslaagde dag met de nodige weerveranderingen. In de ochtend tijdens de kinderspelletjes heeft het toch wel wat geregend en in de middag was het droog en kwam de zon zelfs nog even door.

Als oranjevereniging begint je Koninginnedag al om een uurtje of 6. Mocht je nog wat hebben kunnen slapen (dan heb je geluk), dan gaat je wekker om 6 uur. Het is om 7 uur aanwezig zijn, om de spelletjes klaar te zetten en een bakkie te doen om wakker te worden.

Dit jaar hadden we voor de kinderen van groep 4 t/m 8 een speur/puzzeltocht uitgezet. Deze begon om 9 uur en duurde zo'n anderhalf uur. De kinderen moesten onderweg vragen beantwoorden en spelletjes doen. Na afloop kregen ze friet en een ijsje. De reacties die we hebben gekregen over deze speur/puzzeltocht waren erg positief.
Sommige kinderen hadden wat moeite met de foto’s van de leden van ons koningshuis, maar dat mocht de pret niet drukken. Wij wisten zelfs niet dat we een prinses Amehoelia hadden...
Misschien een leuke tip voor Maxima mocht ze aan een vierde kind willen denken.

Om 10 uur mochten de peuters en de kinderen van groep 1 t/m 3 zich uitleven op het voetbalveld. Het kwam wat langzaam op gang, maar dat werd veroorzaakt door de regen. De ouders vonden het maar wat prettig in de warme kantine en de kinderen stonden te springen om naar buiten te gaan. Maar na een poosje was het voetbalveld gevuld met ouders en kinderen.
Ze konden de koe van Nijntje melken, koekhappen met je handen op je rug, penalty schieten op de keeper van SNS en nog veel meer. Ook hierover kregen we zeer positieve reacties. Dat is voor ons, als Oranjevereniging, toch waar je het voor doet; blije gezichten ondanks de regen geeft je een goed gevoel.

Het middag programma ging om half 2 van start met een ballonnenwedstrijd. Iedereen die op de voetbalwei aanwezig was, kreeg de kans om zijn/haar naam in te vullen op het kaartje aan de ballon. Om half 2 gaf dokter Joost het startschot en werden de ballonnen opgelaten. Inmiddels hebben wij een aantal kaartjes terug gekregen, één zelfs uit Abberdeenshire, Engeland.

Daarna werd er flinke strijd geleverd tijdens de zeskamp. Deze stond dit keer in het teken van de Olympische Spelen. Ieder team had een land gekozen en werd verwacht in kleding van dat land, al dan niet zelf gemaakt. Er waren zeer creatieve mensen onder de deelnemers. Men mocht te paard met een fakkel over een paar hindernissen strijd leveren. De zeephelling mocht ook niet ontbreken en het buikschuiven op een band was een heel groot succes.
Mocht u niets van deze zeskamp hebben mee gekregen, dan heeft u echt wat gemist. Uiteindelijk heeft het team van Griekenland gewonnen en kregen zij de wisselbeker mee naar huis.

Om ongeveer half vijf was het middagprogramma ten einde en kon iedereen naar de tent bij de haven om wat te eten en te drinken. Later op de avond kwam de sfeer er goed in en er werd volop gedanst. Ja ja, die stadtenaeren kunnen er wat van! Om ongeveer 2 uur nachts was dan echt het feest ten einde en kon men naar bed. Lekker uitslapen, want de volgende dag had (bijna) iedereen vrij.

Als oranjevereniging willen wij graag bedanken; alle sponsors en donateurs, xxl events and productions, verolme transport, de dames die het donateursgeld ophalen, de scheidsrechters, de voetbalvereniging en hun personeel, mevr. Steenman voor het opslaan van onze spullen, de brandweer en fam. Dankelman voor het gebruiken van de stroom voor de lampjes, de mannen die hebben geholpen met opzetten van de spelletjes en de zeskamp, alle vrijwilligers, ouders en kinderen voor het meedoen aan de spelletjes en natuurlijk de harde kern van de oranjevereniging.
Bedankt!!!