StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Sinds vandaag is de vernieuwde site van StadsWeb online gegaan. Op het eerste gezicht is misschien niet veel veranderd, maar achter de schermen is Joomla 1.5 geüpgraded naar 2.5

StadsWeb draait op het zogenaamde Content Management Systeem (CMS) van Joomla!. Dit CMS-programma zorgt ervoor dat nieuwsartikelen makkelijk geplaatst kunnen worden in verschillende categorieën. In 2010 zijn we al over gegaan op versie 1.5. Deze versie werd echter sinds mei 2012 niet meer bijgewerkt. De nieuwste versie (2.5) zal de komende 18 maanden weer ondersteund worden.

Wat is er veranderd?
Op het eerste gezicht is er misschien niet zo veel veranderd. Dat is de bedoeling ook. We hebben geprobeerd de indeling herkenbaar voor iedereen te houden. Toch zijn er enkele veranderingen. Zo krijgt een link in de menu's een rode achtergrond als je er met je muis overheen gaat. Eerder werd de link alleen onderstreept. Ook zijn de datums waarop een artikel is geplaatst duidelijker. Dit is bijvoorbeeld handig bij het zoeken naar een specifiek artikel. De grootste veranderingen zijn echter achter de schermen terug te vinden. Joomla 2.5 is gebruiksvriendelijker en veiliger.

Ik zie nog foutjes!
Dat kan heel goed kloppen. Omdat ik de hele 1.5-site moest migreren en daarna heel de opmaak van de website weer moest corrigeren, liepen er twee sites naast elkaar. Elk nieuw artikel moest ik dus op beide sites bijhouden. Daarom heb ik besloten (nu de grootste fouten zijn opgelost) de nieuwe 2.5-site alvast de standaard te maken. De komende weken zal ik de site verder verbeteren. Mocht u fouten zien of verbeteringen of tips hebben, dan hoor ik die graag! U kunt ze opsturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het grootste gemis is voorlopig nog de agenda. Toen ik de site net had overgezet kon ik geen bestanden aanpassen. Dat is opgelost, maar sindsdien kan ik niks meer op de site installeren, en dus ook de agenda niet. Om dit probleem op te lossen wordt morgen (15-11-2012) de site verhuisd naar een andere server. Mogelijk is StadsWeb daarom tijdelijk weer niet bereikbaar.

Wilt u uw mening kwijt over de website? Zeg het dan op het forum! (om spam te voorkomen moet u eenmalig een registratie doorlopen als u dat nog niet heeft gedaan)