StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Het kostte wat moeite, maar de jury is eruit. De winnaars van de fotowedstrijd zijn bekend.

Het kostte wat moeite, maar de jury is eruit. De winnaars van de fotowedstrijd zijn bekend.

Om maar met de deur in huis te vallen: het niveau lag hoog. Meer dan dertig foto's werden ingestuurd, overal ter wereld gemaakt; van Cambodja tot Stavoren, van Kroatië tot Plopsaland. Aan de jury de taak om een winnaar aan te wijzen.

Het kostte wat moeite, maar na stemming werd als winnaar gekozen de foto ingestuurd door Petra Diepenhorst, genomen van een boot in de branding. Een interessante foto, met veel details en een mooie kleurstelling. Je ziet het water over de ruggen van de heren lopen, je hoort het water bijna klotsen. Erg goed gedaan. Klein puntje van kritiek was er toch ook: als er iets meer 'zijkant' van de boot zichtbaar was geweest, was het plaatje net wat spannender geweest. Het is nu een beetje veel 'achterkant'.

Op slechts één punt achterstand is geëindigd een foto genomen in Cambodja en ingestuurd door Marije Holleman. Een pracht plaat, waar ook heel veel detail in zit. Het kind in de teil, een stukje boot op de achtergrond, een autoband: een foto met een verhaal. Mooi van kleur en compositie. Enig commentaar van de jury ging over het feit dat het water op de voorgrond te veel aandacht opeist, maar verder top.

Op nummer drie een foto van Irma Arensman, genomen langs de Damse vaart in Damme, België. Mooie reflectie in het water, een steiger die nog net aan de rechterzijde van de foto is te zien: een mooie, rustige plaat. Alleen is het dan wel jammer dat je tussen de bomen door een hele rij geparkeerde auto's ziet staan.

De winnaar krijgt binnenkort een bon overhandigd. Alle inzenders bedankt voor het meedoen!

-update-
Alle foto's zijn te bekijken in het fotoboek.

nr2 Marije Holleman
De foto van Marije Holleman uit Cambodja als goede nummer 2.