StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Na twee weken heeft 42,3% van de inwoners en ondernemers in Stad aan ’t Haringvliet met een aardgasaansluiting hun stem uitgebracht over het plan Stad Aardgasvrij.

Tussentijdse opkomst draagvlakmeting: 42,3%

Ook de komende twee weken kan er nog gestemd worden over het plan om vanaf 2025 de huizen in Stad collectief te verwarmen met groene waterstof in plaats van aardgas. Een eigen aardgasvrije oplossing is ook mogelijk. Vanaf vandaag, maandag 19 juni 2023 rijdt de GO-bus door de straten van Stad. Ook hier kan gestemd worden.

Inwoners roepen dorpsgenoten op om te gaan stemmen
“Dit is dé kans voor de inwoners van Stad om betaalbaar aardgasvrij te worden”, vertelt inwoner Koos van Rijn. Koos is al langere tijd betrokken bij het project. “Uiteindelijk moeten we allemaal in Nederland van het aardgas af. Door mee te doen aan dit leerproject, krijgen we de kans om in één keer, zonder overstapkosten voor de inwoners, klaar te zijn voor de toekomst. Maar laat je stem ook horen als je niet enthousiast bent. Want dit is waardevolle informatie.”

Het inwonersinitiatief organiseert samen met het projectteam verschillende ludieke acties in het dorp om vragen te beantwoorden en dorpsgenoten te motiveren om te gaan stemmen. Zo was er vorige week een geslaagde informatieochtend voor senioren waar inwoners vragen konden stellen en in gesprek gingen over het plan. Koos van Rijn benadrukt: “We willen echt weten hoe onze inwoners hierover denken, dus ga vooral stemmen de komende twee weken bij één van de stemlocaties.”

Stemmen kan tot en met 30 juni
Iedereen met een aardgasaansluiting in Stad aan ’t Haringvliet kan tot en met 30 juni 2023 een stem uitbrengen. Als minstens 70% voor een aardgasvrij dorp stemt vanaf 2025, gaat het projectteam verder met de uitwerking van het plan om collectief over te stappen op groene waterstof. Woning- en pandeigenaren kunnen ook kiezen voor een eigen elektrische oplossing.

Stemmen in GO-bus

GO-bus gestart als stemlokaal
Stemmen kan op verschillende plekken. Iedere woensdag van 13.00 tot 20.00 uur, vrijdag van 13.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 8.00 tot 20.00 uur is het stembureau in ’t Trefpunt geopend. Ook is stemmen vanuit huis mogelijk. Hiervoor kunnen inwoners een afspraak maken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., en 06 15 48 64 78. Tot slot rijdt de GO-bus in het dorp rond als mobiel stemlokaal.


Het projectteam en de inwoners die het initiatief zijn gestart, willen iedereen namelijk de gelegenheid geven om te komen stemmen. Daarom rijdt de GO-bus twee weken lang iedere dag door de hieronder genoemde straten in Stad aan ’t Haringvliet. De bus staat in iedere straat ongeveer een kwartier stil. Als er veel mensen komen die willen stemmen, blijft de bus uiteraard langer staan.

De route van de GO-bus in Stad aan ‘t Haringvliet
Molendijk t.h.v. nummer 60 – Het Gudseke – Boomgaarddreef – Dijkhof – Oranjelaan kruising Burgemeester Sterkstraat – Nieuwstraat t.h.v. Hervormde kerk – Voorstraat – Zeedijk kruising Haven – Zeedijk kruising Vrouwtjesweg – Vrouwtjesweg kruising Nieuwstraat – W.V. van Wittenhorststraat – Jan van Halfwassenaerstraat – Baron van Brienenstraat – Aleijd van Puttenstraat – Kolff van Oosterwijkstraat– A. van Bronckhorststraat – Zevenster – Boudewijnstraat.

Dagen en tijden waarop de GO-bus rijdt
Maandag en dinsdag 17:00 – 20:00 uur
Woensdag 8:00 – 20:00 uur
Donderdag en vrijdag 14:00 – 20:00 uur
Zaterdag 8:00 – 20:00 uur
Vrijdag 30 juni tot 18:00 uur

Meer informatie? Ga dan naar www.stadaardgasvrij.nl.