Na de eerste week waarin gestemd kon worden over het project Stad Aardgasvrij, heeft 30% van de inwoners en ondernemers in Stad aan ’t Haringvliet met een aardgasaansluiting, een stem uitgebracht.

Stemmer bij Stad Aardgasvrij

Vooral zaterdag, tijdens de Open Dag in en rondom ’t Trefpunt in Stad aan ’t Haringvliet werd er volop gestemd.

Het inwonersinitiatief, de Tafelaars, organiseerde deze dag speciaal voor dorpsgenoten die nog vragen hebben over het project. Ondanks het warme weer zaterdag hebben zo’n 70 inwoners de Open Dag bezocht. Op de informatiemarkt konden ze in gesprek met organisaties als Essent, Oost West Wonen, het Energieloket Goeree-Overflakkee en Stedin. Maar ook de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond was er om vragen te beantwoorden over het onderwerp veiligheid bijvoorbeeld. Voor vragen over waterstof cv-ketels konden de inwoners terecht bij ketelleverancier Nefit-Bosch die ook aanwezig was op de markt. Ondertussen was er voor de jongere bezoekers van alles te doen. Zij konden zich uitleven op het springkussen of met de spelletjes die er waren. Een mooie foto-expositie over vroegere energietransities en de mogelijkheid om een ritje te maken in de waterstofauto, maakten de dag compleet.

Betrokkenheid Stadtenaren is belangrijk
Laurens Huizer, één van de initiatiefnemers van Stad Aardgasvrij, is tot nu toe blij met de tussentijdse opkomst en de inzet van de inwoners: “We zijn blij dat ondanks het warme weer toch behoorlijk wat dorpsgenoten bij de Open Dag aanwezig waren. Het was een warme, maar gezellige en informatieve dag waar we op een laagdrempelige manier met elkaar in gesprek gingen. Dat laat zien dat veel Stadtenaren betrokken zijn bij het project.”

Stemmen kan tot en met 30 juni 2023
Iedereen met een aardgasaansluiting in Stad aan ’t Haringvliet kan tot en met 30 juni een stem uitbrengen. Als minstens 70% voor een aardgasvrij dorp stemt vanaf 2025, gaat het projectteam verder met de uitwerking van het plan om collectief over te stappen op groene waterstof. Woning- en pandeigenaren kunnen ook kiezen voor een eigen elektrische oplossing. Stemmen kan op verschillende plekken. Iedere woensdag van 13.00 tot 20.00 uur, vrijdag van 13.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 8.00 tot 20.00 uur is het stembureau in ’t Trefpunt geopend. Ook is stemmen vanuit huis mogelijk. Dit gebeurt op afspraak. Tot slot rijdt de GO-bus de laatste twee weken in het dorp rond als mobiel stemlokaal. Meer informatie? Ga dan naar www.stadaardgasvrij.nl.

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Geslaagde scholieren

Al sinds 2007 gaat StadsWeb elk jaar langs bij de Stadtenaren die geslaagd zijn voor de middelbare school.

De geslaagde scholieren van dit jaar kunt u hier vinden.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD