StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Op zaterdag 3 juni 2023 om 8.00 uur opende het stembureau in ’t Trefpunt de deuren. De eerste stemdag was er al een opkomst van 10,3%. Bij de opening stond er al een aantal inwoners klaar om hun stem uit te brengen. De hele dag was er koffie en thee met een gebakje voor de stemmers.

Wethouder Jaap Willem Eijkenduijn en Stella Braber openen het stembureau

Betrokkenheid is belangrijk
Wethouder Jaap Willem Eijkenduijn en Stella Braber, Stadtenaar en één van de initiatiefnemers, openden om acht uur ’s ochtends het stembureau. Jaap Willem vertelt: “De komende tijd wordt een spannende periode. Voldoende draagvlak is cruciaal. Het gaat erom dat Stadtenaren komen stemmen, want we willen oprecht weten hoe mensen denken over dit project.” Stella vult aan: “Het is een inwonersinitiatief, ontstaan vanuit een groep inwoners. We doen dit voor onze dorpsgenoten. Wij willen graag dat iedereen bij deze keuze betrokken is en daarom roepen we iedereen op: kom tijdens de draagvlakmeting stemmen!”

Feestelijk moment
‘Spannend’ was dus het sleutelwoord van de wethouder. Alle betroken partijen houden hun ‘fingers crossed’. Want de stemming is bepalend voor de voortgang van het zesjarige project: komt er groen licht of is het einde verhaal? ‘Trots’, was het sleutelwoord van Stella Braber. Trots dat je als aanjager van het proces een footprint kan zetten, die nationaal en internationaal met grote belangstelling wordt gevolgd. Braber: “Ik hoop van harte dat alle inwoners van Stad al onze tijd, moeite en energie van de afgelopen jaren waarderen. En zodat we een goede toekomst kunnen achterlaten voor onze (klein)kinderen.” Beiden knipten het lint door. Het begin van wat hopelijk een historische exercitie gaat worden.

Stemmen kan tot en met 30 juni
Omdat de initiatiefnemers en het projectteam willen dat iedereen met een aardgasaansluiting in Stad aan ’t Haringvliet een stem kan uitbrengen, kunnen zij nog de hele maand op verschillende plekken stemmen.

Iedere woensdag van 13.00 – 20.00 uur, vrijdag van 13.00 – 18.00 uur en zaterdag van 8.00 – 20.00 uur is het stembureau geopend. Ook is stemmen vanuit huis mogelijk. Dit gebeurt op afspraak. Tot slot rijdt de GO-bus de laatste twee weken in het dorp rond als mobiel stemlokaal. Meer info over het stemmen lees je op: stadaardgasvrij.nl/beloften/belofte-voldoende-draagvlak/

Waarover stemmen Stadtenaren?
We willen weten of er genoeg steun is voor een aardgasvrij Stad aan ’t Haringvliet vanaf 2025. Dit is vastgelegd in de belofte Voldoende draagvlak. Als minstens 70% voor stemt en aan alle andere beloften is voldaan, kunnen Stadtenaren kiezen voor de collectieve overstap naar groene waterstof of een eigen elektrische oplossing. Lees meer: www.stadaardgasvrij.nl.

taartjes
Stemmen