StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Sinds begin dit jaar kunnen inwoners en ondernemers uit Stad aan ’t Haringvliet een subsidie aanvragen voor aardgasvrij koken. Deze subsidie wordt uitgebreid, zo besloot het college deze week.

De uitbreiding van de subsidie maakt mogelijk dat ieder adres in het dorp een aanbod op maat krijgt. Op deze manier worden inwoners en ondernemers ontzorgd.

geld en stekker

Aanbod op maat als basis voor nieuwe subsidie

Uit gesprekken met inwoners en ondernemers en de uitkomsten van een online vragenlijst, blijkt dat inwoners en ondernemers een aanbod op maat willen. Ieder huis en gebouw is anders. Daarom is de draagvlakmeting verplaatst en krijgt ieder adres in het dorp een schouw aangeboden.

Tijdens een schouw komt er iemand langs. Er wordt dan een overzicht gemaakt van de aanpassingen die nodig zijn. Ook geeft de schouw inzicht in de kosten. De resultaten hiervan worden in een rapport gezet en met u besproken. Als u het bevestigingsdocument ondertekent, kunt u hiermee subsidie aanvragen voor elektrische aanpassingen die nodig zijn in uw woning. Deze subsidie is dus niet alleen voor aardgasvrij koken, maar ook voor het verwarmen met elektrische toestellen en de benodigde aanpassingen aan de elektriciteit. Deze subsidieregeling gaat in als we het schouwproces helemaal ingericht hebben.



Voor het waterstofklaar maken van de woning worden de subsidies verstrekt bij voldoende draagvlak. De subsidieregeling voor de waterstofoverstap dus gaat alleen in als meer dan 70% voor een aardgasvrij Stad in 2025 stemt.

Planning schouwen
Op dit moment wordt er gewerkt aan een plan en planning. Zodra het schouwen van start gaat, wordt u hiervan op de hoogte gesteld. Ook krijgt u dan uitleg over hoe u zich voor een schouw kunt aanmelden, hoe het proces verloopt en wie er aan uw deur komt.

Subsidie aardgasvrij koken nog open
Tot het moment dat de nieuwe subsidieregeling van start gaat, is het nog mogelijk om de subsidie voor aardgasvrij koken aan te vragen. Het kan zijn dat u bij de nieuwe subsidieregeling recht heeft op een hogere vergoeding. Heeft u al gebruikgemaakt van de subsidie aardgasvrij koken? Of maakt u hier nog gebruik van zolang dat kan? Dan kunt u een aanvullende subsidie aanvragen met het bevestigingsdocument van de schouw die hiervoor wel vereist is.

Vragen?
Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen? Neem dan contact op met Bobby Groenewoud via 06-15486478 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..