StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Aan de kinderen van 4 tot 14 jaar uit Stad aan ‘t Haringvliet,
Onze gemeente heeft een mooie ambitie om ons eiland duurzamer te maken.

Ook Stad aan ’t Haringvliet kan hier stappen in zetten; hoe kan ons dorp in de toekomst bijvoorbeeld van het aardgas en hoe zouden we dat samen kunnen oppakken?

Pas geleden is de gemeente samen met het dorpsberaad en andere partijen begonnen om de mogelijkheden voor Stad aan ’t Haringvliet te verkennen. Op 5 maart 2018 komt er in het Trefpunt een openbare dorpsvergadering over de verkenning en om samen na te denken over een toekomst zonder aardgas. We willen graag de jeugd van Stad, net als tien jaar geleden bij “Stad op Stelten”, betrekken in deze toekomstplannen en vragen hen om voor 3 maart 2018 iets te schrijven, te tekenen, te schilderen of te knutselen met als thema een schoner milieu in het dorp. Maak of teken bijvoorbeeld je eigen energie neutrale huis, je waterstofauto, een biogascentrale, een ecologische tuin of een energiezuinige machine of schrijf een plan voor ons dorp in de toekomst.
Straks niet alleen een eco-school maar misschien wel een heel eco-dorp?
De werkstukken zullen in het Trefpunt op 5 maart 2018 tentoongesteld worden, komen natuurlijk op StadsWeb en enkele deelnemers mogen hun plan voor het publiek in de zaal toelichten.

We vragen de scholen om medewerking maar net als kinderen die elders naar school gaan, mag je ook thuis iets maken en inleveren bij de familie Maas, Molendijk 4.